Wiadomości

„Wolin z rybą na talerzu”. W niedzielę drugi dzień festynu

Opublikowano

w dniu

Foto: Wojciech Basałygo

Kolejny rok Wolińskie Stowarzyszenie Rybaków poprzez festyn zachęca do jedzenia ryb. W sobotę na wolińskich błoniach odbyło się wydarzenie podczas którego można było zjeść bułkę ze śledziem, pasztet z ryb, świeży paprykarz oraz zupę rybną.

Kucharz Karol Studziński przygotowywał dania ze świeżych ryb i jednocześnie zdradzał obserwującym pokaz gotowania, tajniki kuchni z wykorzystaniem ryb.

Dla najmłodszych przygotowano strefę dla dzieci – z mini boiskiem piłkarskim i namiotami w których malowano twarze.

Jeżeli ktoś nie mógł być w sobotę na wolińskich błoniach, nic straconego. W niedzielę – powtórka.

Zostaw odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Najczęściej czytane

Exit mobile version